BERBER preproga MR4298 Beni Mrirt ročno tkana iz Maroka, Abstraktno - bež / oranžna

Nov izdelek

višina flisa: pribl. 25 - 30 mm

skupna teža: pribl. 2,80 kg/m2

vrsta preje: 100% volna

Več podrobnosti

  stroški dostave od: 15,44 €
  Pošiljka odposlana v 48 urah
  pošiljamo mednarodno
  30 dni za vrnitev izdelka
  2 leti garancije
  Plačilo z gotovino ob dostavi

830,56 € bruto


Zadnji izvodi!

Značilnosti izdelka

MaterialVolna
OblikaPravokotni
ModelGeometrija

Več informacij

Edinstvene in izjemne – odkrijte ročno tkane preproge iz Maroka

Zgodovina izdelovanja preprog v Maroku sega več tisoč let nazaj. Za lokalno prebivalstvo preproge niso bile le okrasni element, ampak predvsem kulturni izraz. Danes je Maroko dom okoli 45 različnih berberskih plemen, vsako s svojimi edinstvenimi tehnikami tkanja, barvnimi paletami in vzorci.

Ročno izdelane maroške preproge so edinstveni, enkratni elementi dekorja, ki služijo kot vir znanja o berberski kulturi in pristnih umetninah. Celoten proizvodni proces poteka ročno, pri čemer je vsak vozel natančno spleten na stoječem statvi. Metode tkanja se znotraj plemena prenašajo iz generacije v generacijo, zaradi česar ima vsako maroško pleme različne tehnike tkanja, vzorce in barvne nastavitve. Zaradi spoštovanja tradicij, ki so se prenašale skozi leta, zbirka imen odraža tudi imena maroških etničnih skupin, ki so jih ustvarile. Glavni material, uporabljen pri izdelavi teh preprog, je volna, ki zagotavlja, da so preproge lepe, izjemno trpežne in udobne.

Ekskluzivne preproge iz Maroka so idealna izbira ne le za umetniške navdušence, temveč tudi za popotnike in ljubitelje unikatnih predmetov. Ročno izdelan proizvodni proces zagotavlja, da enake preproge ni nikjer drugje na svetu.

Edinstvenost serije preprog BENI MRIRT je poudarjena z načinom pridobivanja materiala. Volna, uporabljena v preprogah BENI MRIRT, prihaja iz ovac, ki se pasejo v najvišjih delih gorovja Atlas. Končna faza izdelave preproge vključuje pranje in krtačenje. Preproge BENI MRIRT so krtačene skupno 5-krat, kar zagotavlja najlepši kup med vsemi preprogami, ki so na voljo na svetovnem trgu.

Značilnosti maroških preprog:

  • Vsako preprogo ročno izdelajo maroški tkalci v samo enem izvodu. Zaradi tega je izdelek edinstven dodatek k interierju in mojstrovina na svojem področju.
  • V celoti izdelano iz volne. Ta naravni material s svojo vzdržljivostjo in odpornostjo zagotavlja zadovoljstvo ob nakupu več let.
  • Volnena preproga lahko na začetku sprošča rahel prah – naravna lastnost tega materiala. Vendar bodite prepričani, da nikakor ni neprijetno ali škodljivo.

Vnesite pridih maroške kulture v svoj dom s temi izjemnimi in edinstvenimi ročno tkanimi preprogami naravnost iz Maroka!

 

 

Sorodni izdelki

30 drugi izdelki v isti kategoriji:

Follow us on Facebook