Filtri
Oblika
Material
Model
Barva
velikost
Čiščenje Prikaži

Informacje

Ovalni

Na voljo je 21 izdelkov.

 

Vsakdo, ki je že kdaj poskušal opremiti novo hišo ali stanovanje ali celo prenoviti posamezno notranjost, se dobro zaveda, kako težko in zahtevno je to opravilo. Navsezadnje moramo poskrbeti, da naši prostori niso le funkcionalni, temveč tudi estetski. Zato je vredno poskrbeti za dodatke, s katerimi se bomo obdajali. Na&s...

 

Vsakdo, ki je že kdaj poskušal opremiti novo hišo ali stanovanje ali celo prenoviti posamezno notranjost, se dobro zaveda, kako težko in zahtevno je to opravilo. Navsezadnje moramo poskrbeti, da naši prostori niso le funkcionalni, temveč tudi estetski. Zato je vredno poskrbeti za dodatke, s katerimi se bomo obdajali. Naša spletna trgovina Dywany Łuszczów ponuja široko paleto visokokakovostnih preprog, ki jih je težko pustiti ravnodušne. Njihova priljubljenost je seveda posledica izjemne izdelave, uporabe zelo dobrih materialov, estetskega zaključka in privlačne cene. V podjetju Dywany Łuszczów dokazujemo, da v nasprotju s tem, kar se morda zdi, usklajevanje zanimivih tekstilij sploh ni težko. Zaradi širokega izbora različnih različic ni težav izbrati zanimivo različico, bodisi za tradicionalno bodisi za sodobnejšo notranjost. Zagotavljamo vam, da boste z našo izbiro zadovoljni.

Za kateri prostor je najprimernejša ovalna preproga?

Tako rekoč vsakemu, saj je oval posebej nežna in graciozna oblika. Robna linija je mehkejša kot pri pravokotnih modelih, zato ne zapolnijo majhnih ali ozkih prostorov. Če so barvno dobro usklajene, prostoru dodajo razred in razkošje. To je dobra rešitev, če je v sobi veliko pohištva in če se pri razporeditvi izkoristijo tudi koti prostora. Ovalna preproga daje veliko več prostora za urejanje prostora, ne da bi bilo treba na njene vogale postaviti opremo. Tako se bo omara ali fotelj v kotu dobro ujemala z zaobljenim robom preproge, saj bo zapolnila prosti prostor, hkrati pa ne bo posegala v prostor, ki ga zaseda pohištvo.

Kako izbrati ovalno preprogo za dnevno sobo?

Dnevna soba je prostor, v katerem preživite veliko časa, zato je pomembno, da ustvarite prijeten in udoben prostor. Ovalna preproga se bo dobro obnesla ne le v manjših kvadratnih prostorih, temveč tudi v tistih, ki temeljijo na pravokotniku. Ovalne preproge so bile najbolj priljubljene v petdesetih in šestdesetih letih prejšnjega stoletja, sodobni trendi pa se radi zgledujejo po teh časih, zato bo ta preproga dobra izbira, če nameravate ustvariti dnevno sobo v retro slogu, ki ga pogosto imenujemo klasični slog. Takšno ureditev je mogoče posodobiti z zanimivim dizajnom, kombinacija različnih stilov pa pomaga ustvariti individualen dekor, ki bo ustrezal značaju lastnika. Sodobni aranžmaji pogosto temeljijo na modnem vzorcu, kot je boho slog. Če se ne bojite vzorcev, stavite na zanimivo dekoracijo!

Ovalna preproga je idealna za majhne prostore!

Ta oblika se zelo pogosto pojavlja v kopalnicah. Zakaj? Ovalna preproga se dobro obnese v tako majhnih prostorih in izpolnjuje svojo funkcijo - zagotavlja udobje in zaščito pred hladnimi tlemi, hkrati pa ne preobremenjuje prostora. Poleg tega se v kopalnici pogosto pojavljajo polkrožne armature, ovalni umivalnik ali tuš pladenj. To ustvarja krožno harmonijo celotne zasnove, ki ugodno vpliva na prostornost prostora. Ovalne preproge v bež, sivih ali nežnih pastelnih barvah se lepo podajo v spalnico in ji dodajo udobje. Idealno bodo dopolnili ozke dele prostora ob strani in spredaj postelje. Gosto tkane preproge v umirjenih odtenkih so tudi eleganten dekorativni element v učilnicah in pisarnah.

Ovalna preproga pod pohištvom

Ne smemo pozabiti, da ima preproga poleg svoje nedvomno dekorativne funkcije tudi nalogo, da ščiti tla pred poškodbami in varuje vaše noge pred mrazom - vsi vemo, kako prijetno je stopati po materialu, ki je prijeten na otip. Zato se pogosto uporablja pod pohištvom, zlasti v dnevni sobi. Z ovalno preprogo pod kavčem ali klopjo lahko zapolnite mesta, kjer preživite največ časa in se najpogosteje dotikate tal. Ovalna oblika preproge ne omejuje površine, zato je prostor optično videti bolj prostoren, kot je v resnici. Poleg tega vam nežna linija omogoča, da kar najbolj poudarite elemente notranjega oblikovanja.

Ovalna preproga - kateri material izbrati?

Zakaj je tako pomembno, da izberete pravo tkanino za prostor, na katerem bo položena preproga? V vsakem prostoru so drugačni pogoji, zato boste s pametno izbiro lahko dlje časa uživali v dobro ohranjenem izdelku. Če iščete pripomoček, ki ga boste postavili v bližino vhoda, na primer na hodniku, izberite preprogo s kratkim lasom, po možnosti iz umetnega materiala. Tisti iz poliestra ali polipropilena se dobro obnesejo, saj jih je enostavno vzdrževati čiste. Pozornost si zaslužijo tudi tisti iz akrila - so zelo trpežni, ohranjajo barve in se pod pritiskom ne mečkajo. Za kopalnice je vsekakor vredno izbrati tiste z visoko vpojnostjo in odpornostjo na vlago. Koristno je, če je flis mehak, saj poveča udobje pri domači negi. Dnevne sobe in spalnice omogočajo največjo svobodo pri izbiri materiala in dolžine lasa. Pri tem sta bolj pomembna vzorec in barva, saj se morata ujemati s prevladujočo ureditvijo. To so tudi idealni prostori za uporabo naravnega flisa, ki bo ob pravilni negi zdržal več let ter zagotavljal prijetno toploto in udobje. Če imate domače živali ali nameravate z ovalno preprogo okrasiti otroško sobo, se prepričajte, da je izbrani izdelek mogoče prati v pralnem stroju ali da ga lahko očistite doma.

Preverite našo ponudbo in poiščite preprogo zase!

V naši trgovini se osredotočamo na raznolikost, zato ponujamo različne barve, vzorce in velikosti ovalnih preprog.

Z nami lahko okrasite svojo dnevno sobo, spalnico ali hodnik.

Več
Prikazuje 1 - 21 od 21 predmetov
Prikazuje 1 - 21 od 21 predmetov

Follow us on Facebook