Filtri
Oblika
Material
Model
Barva
velikost
Čiščenje Prikaži

Informacje

Kuhinja

Na voljo je 338 izdelkov.

 

Kuhinja je po mnenju mnogih posebna notranjost. Tu družina preživlja čas ob skupni pripravi obrokov in včasih tudi ob njihovem uživanju. Zato želimo, da je notranjost prijetna in topla. Naslednji korak je, da se vprašamo: ali je preproga primerna za kuhinjo? Navsezadnje je preproga eden tistih elementov, ki so povezani s toplino, prije...

 

Kuhinja je po mnenju mnogih posebna notranjost. Tu družina preživlja čas ob skupni pripravi obrokov in včasih tudi ob njihovem uživanju. Zato želimo, da je notranjost prijetna in topla. Naslednji korak je, da se vprašamo: ali je preproga primerna za kuhinjo? Navsezadnje je preproga eden tistih elementov, ki so povezani s toplino, prijetnostjo in dopolnjujejo notranjo opremo. Odgovarjamo: preproge za kuhinje so odličen dodatek! Čeprav jih večina ljudi še vedno povezuje s kuhinjami naših babic, je to dejansko element ureditve, ki se vrača v priljubljenost. Zaradi velike raznolikosti razpoložljivih modelov lahko vsakdo najde idealen model za svoje stanovanje in notranjo opremo. V kuhinjah so vse pogosteje lesena tla, ki jih med drugim nenadomestljivo dopolnjujejo nedrseče kuhinjske preproge. V nasprotju z videzom lahko pravilno izbrani model enostavno vzdržujete v čistoči - brez skrbi zaradi grdih madežev. To je zanesljiv način za ogrevanje notranjosti in poudarjanje njenega značaja. Predlagamo, na kaj morate biti pozorni pri izbiri kuhinjske preproge.

Preproge za kuhinjo - zakaj bi jih morali?

Zakaj preproga v kuhinji? Ali za to obstaja praktičen razlog? Ne glede na slog vašega prostora lahko kuhinjska preproga dopolnjuje notranjo opremo. Tukaj vam povemo, zakaj bi morali izbrati to vrsto rešitve.

 • Kuhinjska tla so običajno izdelana iz ploščic ali laminata. Ti so hladni in trdi. Preproge v kuhinji so odlične za ljudi, ki radi preživljajo čas ob pripravi jedi. Takšna preproga na delovnem prostoru bo bistveno pripomogla k udobju pri vsakodnevni pripravi hrane.
 • Kuhinjske preproge so način, kako ogreti notranjost in poudariti njen značaj. Notranjost lahko nekoliko poživijo in ji dodajo prijetnost. Odlično se obnesejo tako v sodobnih prostorih kot v tistih, ki so urejeni v klasičnem slogu. Nedvomno bodo videti odlično na mestu med otokom in drugim pohištvom.
 • Poleg tega kuhinjska preproga ščiti tla pred poškodbami in praskami. To je odličen način blaženja, na primer ko nam kaj pade. Poleg tega se preproge uporabljajo za prikrivanje morebitnih pomanjkljivosti na tleh, kadar si iz nekega razloga ne moremo privoščiti prenove.
 • V nasprotju s splošnim prepričanjem so preproge v kuhinji praktične. Dovolj je, da izberemo ustrezen model, ki bo popolnoma ustrezal posebnostim tega prostora in našim potrebam.
 • Preproge - ne glede na prostor - so osnovni in ekonomični način za preoblikovanje notranjosti. Poudarjajo njen značaj in omogočajo poudariti njene najpomembnejše značilnosti.

Kuhinjska preproga - na kaj biti pozoren pri izbiri?

Pri izbiri kuhinjske preproge morate biti pozorni na več pomembnih vidikov. Pomagali vam bodo izbrati pravi model, s katerim bodo zadovoljni vsi člani gospodinjstva. Ne smemo se ravnati le po oblikovanju, čeprav ima tudi to pomembno vlogo v celotnem procesu. Tukaj so elementi, na katere morate biti pozorni pri nakupu preproge za kuhinjo.

 • Kuhinjske preproge morajo imeti nizek las. Za notranjost kuhinje je idealen model s približno 0,5 centimetra dolgim kupom. Krajši kup ne vpije toliko umazanije kot preproga z dolgim kupom. Tudi z bosimi nogami se dobro obnese preproga s krajšim lasom. Košatega modela zato iz praktičnih razlogov v kuhinji ne priporočamo. Preproge s krajšim kupom bodo ohranile svoje estetske lastnosti tudi po več letih uporabe in ustrezne nege. Navlečne preproge za kuhinje so dobra izbira. S krajšo preprogo je tudi lažje odstraniti vse vrste drobtin z njene strukture.
 • Preproga za kuhinjo mora imeti pravo obliko in velikost. Najpogosteje so izbrani pravokotni ali kvadratni modeli. Pogoste so tudi okrogle in ovalne preproge. Vendar je treba velikost prilagoditi mestu, kjer bo ta pripomoček nameščen. Ne sme biti prevelik in ne sme biti spravljen pod kuhinjskim pohištvom - tako da ga lahko vsakič preprosto premaknete ali dvignete, npr. pri čiščenju.
 • Kuhinjske preproge in barvne sheme. Vredno je izbrati barve, ki bodo do neke mere zakrile umazanijo. To vključuje sivo, rjavo ali mornarsko modro barvo. Dobro se obnesejo različne barvne kombinacije, geometrijski ali cvetlični vzorci.
 • Tudi preproge za kuhinjo morajo biti enostavne za čiščenje. Iz česa je torej narejena kuhinjska preproga? Najboljši so modeli iz sintetičnih vlaken, ki jih je mogoče prati. Odporne so na vodo in čistila za čiščenje preprog. Odstranijo tudi posamezne madeže, ne da bi bilo treba oprati celotno preprogo.

Navdihi: Kakšna preproga za kuhinjo?

V kuhinji se preproga zlahka umaže - kaj se razlije, komu kaj pade. Zato je dobro imeti vsaj dve kuhinjski preprogi, ki se izmenjujeta. Tukaj je nekaj modelov, ki se dobro prilegajo večini kuhinj.

 • Vrvne preproge za kuhinje niso le videti odlično, ampak so tudi trpežne. Odporen na obrabo in deformacijo. To so praktični modeli, ki jih je enostavno čistiti. Zaradi velike raznolikosti barv lahko vsakdo najde nekaj primernega za svoj dom.
 • Kuhinjska preproga z geometrijskimi vzorci je odličen način za poudarjanje sodobnega značaja notranjosti. Poleg tega odlično skrije morebitne madeže.
 • Cvetlične preproge za kuhinje so predlog za notranjost v tradicionalnem slogu. Ogrevajo notranjost, ji dajejo prijeten značaj in odlično zakrivajo madeže.
 • Kuhinjska preproga pod pomivalnim koritom ali preproga za celotno odprto površino prostora? Vse je odvisno od vaše predstave o notranjem oblikovanju. Obe različici se dobro obneseta, čeprav so za kuhinje priporočljivi manjši modeli.

Predvsem pa mora biti kuhinjska preproga praktična - enostavna za sesanje in mokro čiščenje. Nedrseča prevleka bo preprečila nesreče v kuhinji. Mehka tekstura bo poskrbela za udobje in prijetno toploto vaših nog ter izolirala hladna tla.

Več
domača stran
Prikazuje 1 - 48 od 338 predmetov
Prikazuje 1 - 48 od 338 predmetov

Follow us on Facebook